hur ansluter man biltelefon utan bluetooth?

hur ansluter man biltelefon utan bluetooth?

Att koppla telefonen till högtalarna i bilen är enklast om du har Bluetooth som aux-port. Men om du inte har någon av dessa funktioner kommer du att hamna i samma situation. Här är några idéer för att komma igång. Förhoppningsvis kommer någon av dem att fungera för dig. Och om inte, fortsätt läsa för fler tips och tricks. Du kan använda telefonens mikrofon för att spela musik!

När du ska köpa en ny bil är det viktigt att läsa manualerna. Det kommer inte bara att ge dig information om hur du ansluter till din telefon, utan det hjälper dig också att avgöra om bilen är kompatibel med din telefon eller inte. Se till att du vet vilka funktioner din telefon har för att passa dina behov. Du kan bli förvånad över hur många alternativ som finns tillgängliga. Om du vill kan du till och med ansluta din telefon utan Bluetooth!

En lösning är att utföra en “mjuk” återställning. Detta inkluderar att radera telefonprofilen från bilsystemet och återansluta den. Denna lösning är dock endast effektiv i ett begränsat antal fall. Du måste stänga av bilen först. Då måste du slå på Bluetooth i bilen. Nu behöver du höra telefonen genom bilens högtalare. Om du inte kan göra detta, försök att stänga av telefonen för att se om det löser problemet.

För äldre bilar finns en kassettadapter som driver FM-sändare med låg signal. Denna metod är bra om din bil har en kassettspelare. Kabeln ansluter adaptern till hörlursuttaget på din telefon och låter dig lyssna på musik medan du kör. Den här metoden är dock inte kompatibel med nyare telefonmodeller. Du kan kontrollera denna adapter i vilken elektronikaffär som helst.

Ett annat sätt att testa om Bluetooth-systemet i din bil fungerar är att trycka på knappen “Telefon” på infotainmentsystemet. Om bilen svarar med en röst och/eller ett meddelande på infotainmentskärmen har du tur. Om inte måste du uppdatera firmware eller byta ut Bluetooth-modulen i bilen. Du kan också ansluta din telefon till bilens högtalare med hjälp av en Bluetooth-radiosändare. Även om denna metod är enklare är den fortfarande inte möjlig med bilar med äldre fordonsteknik. Till exempel kan din telefon stödja Bluetooth, men den tar inte emot en stark automatisk signal.

För att ansluta din telefon till en bilhögtalare utan Bluetooth, köp en bilradioadapter från en auktoriserad återförsäljare. Det finns trots allt en telefon som kan göra musik och ringa. Om du nu kan ansluta din telefon till fordonet via Bluetooth måste du vänta några minuter innan du kan para ihop den med bilen. Om parningsprocessen inte lyckas, försök att stänga av bilen och låsa dörren. Vänta några minuter och koppla sedan bort den nya telefonen. Du ser så enkel ut! Om detta inte fungerar för dig beror det förmodligen på att din bils infotainmentsystem inte är kompatibelt med din telefon.

Devin Haney

Hi there! This is Devin Haney. I am a Freelancer. I love to Blogging. I would love to connect with everyone here. On relaxing Sunday afternoon you will find me.